torsdag den 16. maj 2013

Amineko


Jeg har forelsket mig helt vildt i disse fine Amineko'er som man ser mange steder rundt omkring på blogge.

En amineko er et udspring fra Amigurumi'er, som er en Japansk strikke/hækle art, hvor man hækler små dyr og menneskelignende dukker. Ordet Amigurumi stammer fra ordet Ami som betyder hækling/strikning på Japansk og nuigurumi som betyder fyldte dukker.


Amigurumi'er skal hækles/strikke meget tæt, således at man undgår at fyldet i dukkerne ikke kan ses igennem garnet. Derfor bruger man normalt en nål der er mindre end det der normalt er egnet til garnet og man kan helt selv vælge hvilken type garn man har lyst til brug. Amigurumi'erne fyldes med polyester eller garnrester, men det er også populært at fylde dem med perler i fx hænderne og fødderne så det skaber en tyngde i dukkerne.Amineko'er er en hæklet kat, som kan hækles i mange forskellige farver og der kan kreeres mange forskellige og sjove ansigtsudtryk. Det er yderst populært at uploade billeder af ens Amineko på fx instagram hvor man ser dem i alle mulige situationer. Ligeledes på Pinterest kan man også finde en masse finde billeder af Amineko'erne. Der findes sågar en facebook fan side omkring Amineko'er hvor den bla. også er blevet fremstillet som en abe. Billeder af Amigurumier kan også ses på instagram.


Amineko'erne er så populære at der er skrevet en bog omkring dem som kan købes på Amazone.

Opskriften på Amineko'erne kan findes her. Der findes også en rigtig fin billede-fremgangsmåde her som også kan bruges.

Jeg er selv  i gang med at hækle en i sort / hvid som jeg straks vil uploade nogle billeder af når den er færdig.
2 kommentarer:

 1. De er bare så søde vilgå i gang med en omgående
  Er der ståltråd i alle benene siden de kan bøje
  Står ikke i opskriften🌺
  Hilsen Margith

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Margith,
   Den jeg selv lavede puttede jeg ikke ståltråd ind i benene, men vil tro du sagtens kan gøre det, fx. bruge elefantståltråd.
   Mvh Amanda

   Slet